Poznata još pod nazivom: grčka piskavica, grčko sijeno, rožnjača, kozji rog.

Ova iznimna biljka pravi je melem kada je u pitanju ”istrošen” i umoran organizam. Nakon preležane bolesti, operacije, iscrpljujućeg stila života, izgubljenog apetita, sjeme piskavice vješto pomaže u oporavku te vraća snagu klonulom organizmu. Također se uspješno bori protiv povišene razine šećera u krvi i triglicerida, potiče mlijeko u dojilja, smanjuje menstrualne bolove, snižava povišenu tjelesnu temperaturu te povoljno djeluje na kožu, kosu i nokte.

Zbog visokog sadržaja sluzi, sjeme piskavice pozitivno djeluje na sluznicu te je iznimno korisna kod spore i loše probave, nadraženih crijeva, upale želučane sluznice te čira na želucu ali i nadražene sluznice dišnog sustava.

Oblozi od piskavice ublažavaju upalne procese na koži, smiruju opekline, plikove i čireve, pomažu kod tegoba ishijasa i artritisa te pomažu kod nečiste kože.

Ljekovitost ove biljke datira još iz vremena velikog liječnika Hipokrata te da je piskavica uistinu moćna biljka govori i jedna misao: ”Da znate vrijednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu.”

Recommended Posts